Voor de wijnen van BAR collection zijn we naar Zuid-Frankrijk afgereisd. Het zonnige Pays d’Oc om precies te zijn. Dit is de wijnregio van Frankrijk waar wijnmakers durven te vernieuwen en buiten de lijntjes durven te spelen. In de wijngaarden van Robert Vic worden onze BAR wijnen vertroeteld en grootgebracht.

Het wijndomein heet Preignes le Vieux en ligt in het hart van de Pays d’Oc, tussen Béziers en Agde. Preignes le Vieux knutselt met wel 17 verschillende druivensoorten prachtige wijnen in elkaar.

Moderne wijnen en stoere wijnboeren

Zuid-Frankrijk staat dus bekend om moderne wijnen, stoere wijnboeren en ook lichte rosés. De streek heeft daarbij nog iets unieks: de typische struikgewassen zoals tijm, lavendel en rozemarijn. De wijngaarden van Preignes le Vieux zijn ermee omringd en dit heeft een mooi bijkomend voordeel. De aroma’s van deze sterk geurende planten drijven namelijk mee op de wind en trekken in de schil van de druiven. De verzamelnaam voor deze aroma’s in de wijn is ‘garrigue’. In de BAR wijnen proef je dit terug.

Certificaat

De BAR collection wijnen krijgen het Quelenvi Laureat certificaat wat betekent dat de wijnen duurzaam en met respect voor de natuur zijn gemaakt.